Tech

Az egyik kínai lelökte a másikat a dobogóról

Az okostelefon piacon a jelek szerint villámgyorsan megváltozhatnak az erőviszonyok.

A világ legnagyobb okostelefon gyártója címet már jó ideje a dél-koreai Samsung birtokolja, a képzeletbeli ezüstérem pedig az örök riválisa, az amerikai Apple nyakában lóg. A harmadik helyen nemrégiben még a Huawei figyelt, de mostanra ez a kínai gyártó már elbukta a dobogót.

Történt ugyanis, hogy az IHS iSuppli most arról számolt be, hogy az idei esztendő harmadik negyedéves eladási mutatóinak tekintetében immár a Xiaomi a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója. Ebben a három hónapos időszakban a kínai vállalat nem kevesebb mint 19 millió okostelefont szállított le, vagyis jelentősen többet, mint a 16,8 millió darabszámos forgalmat generált Huawei.

A Xiaomi igen komolyan tör előre, hiszen 2012-ben még csak 5,7 millió, 2013-ban pedig 18,7 millió smartphone-t adott el, és ezek nem negyedéves, hanem éves forgalmi adatok. Az idei év első negyedévében viszont már 11 millió, a második negyedévben pedig már 15,1 millió Xiaomi készülék talált gazdára világszerte. A legtöbb Xiaomi terméket nem meglepő módon Kínában adják el, azonban a vállalat mostanság már egyre több országban képviselteti magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik