Tech

Driftautók, tengeralattjárók és rakéták – a kiállítás, amit látnia kell

Ha még nincs programja a mostani hosszú hétvégére, mi ajánlunk egy remek egynapos mókát.

Imádja a távirányítós autókat? Rajong a miniatűr repülőgép modellekért? Megnézne egy remek tengeralattjáró bemutatót? Ha ezen kérdések közül akár csak egyre is igen a válasz, akkor érdemes gyorsan felkerekednie és ellátogatnia a Modellbau-Messére.

A rangos modellkiállítás Budapesttől mintegy 240 kilométerre, illetve körülbelül 2,5 órás autóútnyira található az osztrák fővárosban. Az október 23. és 26. között Bécsben megrendezett összejövetelen 25 ezer négyzetméteres területen több mint százhetven kiállító és modellépítő klub képviselteti magát. A látványos beltéri repülőgépmodell bemutatók mellett érdemes megtekinteni a vízzel teli hatalmas medencét is, melyben nemcsak hajók, hanem időről időre tengeralattjárók, illetve akár elektromos kajak-kenu modellek is felbukkannak. Távirányítós autókból sincs hiány, ezenkívül pedig minden évben szokott lenni néhány sugárhajtású repülőgép-, illetve tankmodell is, melyek közül az utóbbiakat a kültéri helyszínen akár működés közben is meg lehet tekinteni. Ezenkívül pedig többek közt miniatűr rakéták, kamionok, helikopterek, driftautók, sífelvonók és vonatszerelvények színesítik a rendezvényt.

 

 

Az örök gyerek felnőtteken kívül a legkisebbekre is gondolnak a szervezők, akik nemcsak távirányítós Carrerra játékokkal és konzolokkal szórakozhatnak, hanem kézügyesség fejlesztő foglalkozásokon is részt vehetnek. Ha pedig a kedves anyuka fantáziáját esetleg egyik ilyen jellegű program sem ragadja meg, akkor megtekintheti a Modellbau-Messe testvérrendezvényét, a kézművességre, dekorálásra és kreatív témákra kihegyezett Ideenweltet.

A Messe Wien, vagyis a bécsi kiállítási centrum területén megrendezett Modellbau-Messe szombatig minden nap 9 és 18 óra között, vasárnap pedig 9 és 17 óra között várja az érdeklődőket – a felnőttjegy ára 10 euró (3 ezer forint), 10 éves korig ingyenes a belépés. A kiállítás egyébként vásár is, így akár már most meg lehet vásárolni a karácsonyi ajándékokat.

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik