Tech

Új nagyágyú: jön a Canon EOS 6D Mark II

A Canon a közeljövőben várhatóan meg fogja újítani legolcsóbb Full Frame DSLR gépét.

A japán gyártó a két évvel ezelőtti kölni Photokinán jelentette be a felső-középkategóriás digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacán hadrendbe állított EOS 6D-t, mely mind a mai napig a Canon legolcsóbb Full Frame DSLR modellje. Jól értesült források szerint már javában folyik az EOS 6D Mark II típusjelzésű utómodell fejlesztése, melyet a Canon az elődnél állítólag kicsit magasabbra kíván pozicionálni, ennek megfelelően pedig az új modell drágább is lesz. Érkezőben van továbbá a még 2012 elején bejelentett EOS 5D Mark III utódja, a EOS 5D Mark IV is, mely ugyebár az EOS 6D Mark II feletti ligában focizik majd.

A hazánkban jelenleg legolcsóbban mintegy 430 ezer forintos áron kapható Canon EOS 6D a japán gyártó valaha készült legkisebb és egyben legkönnyebb olyan fényképezőgépe, melyben hatalmas méretű, Full Frame képérzékelő teljesít szolgálatot. A 145x111x71 milliméter méretű, illetve 770 gramm tömegű masina CMOS szenzora 20,2 megapixeles felbontású, segítségével pedig maximum 5472×3648 pixeles felbontásban lehet fotózni.

A tizenegy AF-pont mellett szólnunk kell még az ISO50 és ISO102400 között állítható fényérzékenységről, a nagy teljesítményű Digic 5+ processzorról, a RAW támogatásról, illetve a Full HD (30 fps) felbontású videófelvevőről. A 3,2 colos és 1,04 millió képpontos kijelzőt felvonultató Canon EOS 6D SD memóriakártyákra dolgozik, és ez az első olyan EOS modell, melyben mind GPS-vevő, mind pedig Wi-Fi kontroller található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik