Tech

Sokkolóan olcsó új tablet érkezett

Ez a vadonatúj készülék abszolút elérhető áron kínál Windows 8.1 életérzést 7 colos felületen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Microsoft április elején jelentette be, hogy a 9 colnál kisebb képátlójú érintőkijelzőt felvonultató okostelefonok, illetve tabletek esetében az OEM partnerek teljesen ingyen és bérmentve, 0 dollárért kaphatnak Windows Phone 8.1, illetve Windows 8.1 operációs rendszert. Nos, ennek meg is lett a hatása, ugyanis most itt egy vadonatúj, minden korábbinál olcsóbb, windowsos kompakt tablet.

A keresztségben Emdoor EM-I8170 nevet kapott újdonság előlapját egy 7 colos képátlóval és 1024×768 pixeles felbontással rendelkező LCD érintőkijelző uralja. A megfelelő számítási teljesítményről egy négymagos Intel Z3735G Bay Trail processzor gondoskodik, mely 1 GB RAM, illetve 16 GB integrált flashmemória társaságát élvezi.

A hongkongi HKTDC kiállításon debütált, low-end kategóriás tablet hivatalos listaára mindössze 65 dollár, vagyis átszámítva mintegy 16 ezer forint. Azt egyelőre sajnos még nem tudni, hogy az Emdoor EM-I8170 vajon csak Kínában lesz-e kapható, vagy esetleg a világ egyéb régióit is letámadja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik