Tech

Láthatatlan légpajzzsal véd az új esernyő

Ha azt gondoltuk, hogy a hagyományos esernyőket sohasem váltják majd fel high-tech kütyük, akkor nagyot tévedtünk.

Az Air Umbrella nevet kapott vadonatúj esernyő a nevéből könnyen kikövetkeztethető módon levegő segítségével tartja távol tőlünk a felénk zuhanó esőcseppeket, egész konkrétan úgy, hogy nagy sebességű levegővel elfújja azokat a fejünk fölül.

A hosszúkás ketyere felső szekciójában egy motor és annak tengelyére szerelt speciális ventilátor található, ami alatt egy nagykapacitású lítium-ion akkumulátor, a vezérlő elektronika, illetve a bekapcsoló gomb kapott helyet. A legkisebb modell 30 centiméter hosszú, 500 gramm tömegű és egy feltöltéssel mintegy 15 percnyi védelmet képes biztosítani. A középső modell már 50 centiméteres és 800 grammos, cserébe viszont 30 perces működési idővel kecsegtet, a csúcsmodell pedig 50-80 centiméteres állítható mérettel, 850 grammos tömeggel és ugyancsak 30 perces üzemidővel bír.

 

Az alsó szekciójában 34 milliméter átmérőjű Air Umbrellát 2012-ben kezdték fejleszteni, és amennyiben minden jól megy, akkor a sorozatgyártás 2015 őszén fog megkezdődni, az első példányok pedig valamikor jövő karácsony előtt bukkanhatnak fel a boltok polcain. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy az ismeretlen árú “légesernyő” mennyire zajosan teszi a dolgát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik