Tech

Elképesztő lett az új Wi-Fi

Brutális sebességértékekkel és nagy hatótávolsággal érkezik a legújabb Wi-Fi szabvány.

Nincs is annál bosszantóbb, amikor az otthoni, a munkahelyi vagy éppen az éttermi Wi-Fi időről időre nem érhető el, vagy ha igen, akkor a sebességével vannak nem kis gondok. Érkezik azonban a Samsung vadonatúj Wi-Fi megoldása, mely az összes eddigi problémára megoldást jelenthet.

A dél-koreai székhelyű vállalat arról számolt be, hogy jól halad a 60 GHz-es frekvencián üzemelő Wi-Fi technológia fejlesztésével. Az új megoldás révén akár 4,6 Gbit/s-os, vagyis 575 MB/s-os adatátviteli sebesség is elérhető, ami ötszörös növekedést jelent a jelenleg elérhető készülékek által biztosított 866 Mbit/s-os, illetve 108 MB/s-os maximális értékhez képest. Nem elhanyagolható szempont továbbá, hogy a Samsung szerint ezúttal az elméleti maximumok és a gyakorlati sebességértékek nagyon közel lehetnek egymáshoz.

A 802.11ad szabványú új Wi-Fi révén egy 1 GB-os állomány kevesebb mint 3 másodperc alatt letölthető, ezenkívül pedig a Samsung szerint az új vezeték nélküli adatátvitel hatótávolsága is nagyon rendben van. Most már csak az a kérdés, hogy mikor jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban az első 802.11ad kompatibilis eszközök, melyre a Samsung azt a választ adja, hogy erre akár már 2015 folyamán sor kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik