Tech

Jövő héten megfejtjük az internetet

Az internet manapság már egyértelmű fogalom, gyakorlatilag közmű. Úgy gondoljuk, mindent tudunk róla, pedig még csak most kezdődnek igazán a nagy dolgok.

Jövő héten, egészen pontosan október 14-én és 15-én rendezik meg Siófokon az idei Internet Hungary rendezvényt. Persze joggal kérdezhetné bárki, miről lehet itt még beszélni, hiszen már a nyolcvan éves nagymama és az elsős kisunoka is készségszinten e-mailezik, Facebookozik, a metrón pedig mobilnetbe bújik mindenki a rögvalóság elől.

Pedig az a helyzet, hogy ez csak egy korszak, amit egy újabb követ, egy még nehezebben átlátható, és egyben még több lehetőséget tartogató. Olyan, amiben például már minden internetre csatlakozik majd, amit el tudunk képzelni, és még az is, amiről nem is sejtenénk. Infókat cserél az óránk a cipőnkkel, a hűtőnk a digitális bevásárlólistánkkal. Mindenkit figyelhetünk, de ha nem vigyázunk, mindenki figyelhet.

Az Internet Hungary persze elsősorban üzleti szempontból vizsgálja az újdonságokat, de lesz bőven a mindennapokra is kiható téma, ezért természetesen ott leszünk, és a száznál is több előadás, kerekasztal és egyéb program közül megpróbálunk minden Technet-kompatibilishez eljutni.

Megnézzük majd például, hogyan változtatja meg a világot a megosztás-alapú kommunikáció, a közösségi taxiktól a partnerkeresésig. Mennyiben kell máshogy gondolkodnunk álláskeresés, személyes ismertség-építés közben, amikor már nem csak egy önéletrajzban és promóciós szövegben, hanem egy teljes, átfogó, közösségi “letámadásban” kell megoldást (és buktatókat) keresnünk. Persze itt is felbukkan a hazai újságírás és PR egyik legidegesítőbb, ám mégis mindenhol jelen lévő szava, a startup: nem csoda, hiszen az új technológiák, szokások és elvárások mentén akár ügyes és szerencsés garázscégek is csinálhatnak csodát (vagy kipukkadhatnak, mint egy félrefújt lufi).

Ezeken kívül még teljeskörűen felsorolni sem lehet a témaköröket: internetes és mobilos fizetés, a hirdetési szokások változása, tévézés a mindenhol és mindenkor elérhető tartalmak korában, elektronikus kereskedelem akár a legegyszerűbb(nek tűnő) eszközökkel, pénzkeresés YouTube-bal… és még egy tonna érdekes kérdés. Az esemény weboldalán részletes programot lehet böngészni, mi pedig jövő kedden és szerdán kimagozzuk a sok-sok előzetesből a lehető legtöbb lényeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik