Tech

És tényleg: a Microsoft kukába dobta a Nokia nevet

nokia (nokia)
nokia (nokia)

Felbukkant az első olyan termék, mely már nem Nokia, hanem Microsoft néven kerül forgalomba.

A Nokia mobiltelefon részlegét nemrégiben felvásárolt Microsoft lényegében láthatatlan volt az elmúlt hónapban megrendezett berlini IFA szakkiállításon, de a német fővárosban egy külsős helyszínen azért tartott egy termékbejelentő sajtórendezvényt. Ezen az összejövetelen mi is ott voltunk, és azt tapasztaltuk, hogy a Nokia márkajelzés csak és kizárólag a két új telefon borításán volt látható – magán a rendezvény kellékein csak és kizárólag Microsoft logók és feliratok kaptak helyet.

Ezzel összhangban voltak azok a közelmúltbeli pletykák, melyek szerint a Microsoft hamarosan fel fog hagyni a Nokia márkanév alkalmazásával. Ezzel kapcsolatban hivatalos döntés még nem született, vagy legalábbis nem hozták nyilvánosságra, és egyelőre azt is még csak sejteni lehet, hogy a cég közeljövőben érkező okostelefonjai nagy valószínűséggel már Microsoft Lumia néven látnak majd napvilágot. Az viszont már tény, hogy itt az első olyan termék, mely már nem Nokia, hanem Microsoft néven kerül forgalomba, ez pedig nem más, mint az alábbi fotón is látható hordozható külső akksi. A 6000 mAh kapacitású és 39 euróba kerülő, többféle színváltozatban támadó Microsoft Portable Power DC-21 nevezetű újdonságon már hiába keressük a Nokia feliratot, sehol sem találunk ilyesmit.

 

Jó eséllyel a boltok polcain ezekben a napokban debütáló Lumia 730/735 és Lumia 830 voltak azok az utolsó készülékek, melyek még Nokia márkajelzéssel jöttek ki. Érdekesség, hogy ezekről a telefonokról korábban olyan kémfotók szivárogtak ki, melyeken Nokia by Microsoft felirat volt látható, ezt a megoldást azonban a Microsoft a jelek szerint nem tartotta életképesnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik