Tech

2015-ben jönnek a titkos új nagyágyúk

A Canon hamarosan teljesen megújítja felsőkategóriás tükörreflexes termékcsaládjait.

A japán gyártó még 2011 októberében leplezte le aktuális csúcsmodelljét, a Canon EOS-1D X-et, mely egy “személyben” váltotta a korábbi 1D Mark IV és 1Ds Mark III modelleket. Bár a forgalmazás csak 2012-ben kezdődött meg, elmondható, hogy a készülék mára már egy kicsit elöregedett, és megérett a váltásra.

Pletykák szerint a várhatóan Canon EOS-1D X Mark II néven támadó újdonság hivatalos bejelentésére valamikor 2015-ben kerül majd sor, arról viszont egyelőre sajnos még semmit sem tudni, hogy a készülék pontosan milyen adottságokkal fog rendelkezni. Az viszont több mint valószínű, hogy a Photokinán bejelentett Canon EOS 7D Mark II 65 AF-pontos autofókusz rendszere egész biztosan az új csúcsmodellbe is meg fog érkezni, vélhetően egy kicsit továbbfejlesztett formában.

Nem sokkal később pedig jön majd a némileg olcsóbb, de még mindig full frame szenzoros Canon EOS 5D Mark IV, mely értelemszerűen a 2012 márciusában bejelentett Canon EOS 5D Mark III-at hivatott váltani, és amelynek ugyancsak a részét képezi majd a 65 pontos új AF-rendszer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik