Tech

Mit tud a legújabb GoPro csúcskamera?

Elődjénél szinte minden fronton komolyabb produkciót ad elő a legújabb akciókamera.

Akciókamerát ma már rengeteg gyártó forgalmaz, azonban vélhetően nem járunk messze az igazgságtól, ha azt állítjuk, hogy az iparág etalon készülékeit a GoPro gyártja. A vállalat most három vadonatúj terméket jelentett be, a belépőszintű GoPro Hero-t, a középkategóriás GoPro Hero4 Silvert, illetve a csúcskategóriás Hero4 Blacket. Lássuk, hogy ez utóbbi high-end újdonság pontosan mit is tud!

Az elődjénél kétszer nagyobb teljesítményű processzort kapott GoPro Hero4 Black javított képminőséggel büszkélkedhet, ezenkívül pedig újdonság, hogy 4K Ultra HD felbontás mellett már nemcsak 15, hanem akár 30 képkocka/másodperc sebességű videókat is képes rögzíteni. Ha beérjük Full HD felbontással, akkor 120 fps a jutalmunk, állókép üzemmódban pedig maximum 12 megapixeles fotók készíthetők, akár 30 fps sebességű sorozatfelvevő módban is.

A korábbiaknál 50 százalékkal gyorsabb Wi-Fi-t, illetve Bluetooth-t felvonultató készülék 40 méteres mélységig vízálló és rengeteg manuális beállítási lehetőséget biztosít a felhasználók rendelkezésére. A kereskedelmi forgalmazás október 5-én kezdődik meg, az árcédulán pedig 479 eurós, vagyis mintegy 150 ezer forintos lesz feltüntetve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik