Tech

Olcsó fémes tablet – akár telefonálhatsz is vele

A Huawei legújabb táblagépével akár teljesen hagyományos mobilhívások is lebonyolíthatók.

A Huawei Honor Tablet nevet kapott újdonságba minden további nélkül becsúsztathatunk egy apró SIM-kártyát, mely ráadásul nemcsak mobilnetezésre, hanem akár normál telefonálásra és SMS-ezésre is használható. A fémborítást kapott készülék előlapján egy 8 colos képátlójú és 1280×800 pixeles felbontású IPS érintőkijelző található, melynek pixelsűrűsége 188 ppi.

 

A mindössze 7,9 milliméter vastag, illetve 360 gramm tömegű tablet energiaellátásáról egy 4800 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, a számítási feladatok végrehajtása pedig egy Qualcomm Snapdragon 200-as (MSM8212) chipsetre van rábízva. Ez utóbbiban négy darab 1,2 GHz-es processzormag rejtőzik, melyek többek közt 1 GB RAM, illetve 16 GB integrált flashmemória társaságát élvezik, és természetesen a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség is adott.

 

A mintegy 45 ezer forintos listaárú Huawei Honor Tablet kapcsán említést érdemel még a sajnos nem túl friss, Android 4.3-as (Jelly Bean) operációs rendszer, az Emotion 1.6 felhasználói felület, a maximum 42 Mbit/s-os tempóra képes HSPA+ adatátvitel, a b/g/n szabványú Wi-Fi, az 5 megapixeles főkamera, illetve a 0,3 megapixeles frontkamera.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik