Tech

Ezzel böngészünk mi, magyarok

Vajon az Internet Explorert, a Chrome-ot, vagy a Firefoxot használjuk a legtöbben? Rögvest kiderül!

A számítógépeink, illetve egyéb kütyüjeink egyik legtöbbet, ha nem a legtöbbet használt szoftvere nem más, mint a webbrowser. Van aki mind a mai napig az Internet Explorerre esküszik, mások szerint csakis a Firefox lehet üdvözítő, megint mások pedig a Chrome-ot favorizálják. De mit mond a többség?

Nos, a Gemius Rankings által rögzített legfrissebb datok alapján elmondható, hogy jelen pillanatban a Google-féle Chrome Magyarország legnagyobb népszerűségnek örvendő webböngészője, mely mintegy 35,7 százalékos piacrésszel rendelkezik. Mindez nagyon szép eredmény, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy két hónappal ezelőtt még 39,3 százalékon állt a Chrome.

 

Nem sokkal lemaradva következik mögötte a sokáig első helyen tanyázott Mozilla Firefox, mely jelenleg körülbelül 32,6 százalékos részesedessél bír a hazai piacon, ily módon pedig lényegében ugyanúgy teljesít, mint két hónappal ezelőtt. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Microsoft jó öreg Internet Explorere állhat fel, mely Magyarországon nem túl népszerű, hiszen a legfrissebb adatok szerint csak 13,4 százalékot tudhat magáénak. Jó hír azonban a redmondi cég számára, hogy a korábbi csökkenés megállni látszik, sőt már a növekedés is megkezdődött, hiszen két hónappal ezelőtt még csak 10,9 százalékon állt az IE.

A negyedik és ötödik helyen a 8 százalékos Webkit Mobile, illetve a 3,9 százalékos Chrome Mobile található, az alig 2,3 százalékos Opera pedig csak a toplista hatodik helyére tudott felkerülni. A Safari a hetedik, a maga mintegy 0,9 százalékos piacrészével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik