Tech

Már a sörnek is adhatunk saját domainnevet

Ha sörrel kapcsolatos weboldalt üzemeltet, eljött az ön ideje.

Bár sokan még mindig csak .hu, vagy .com végű internetes címekben gondolkoznak, a választék már jóval szélesebb, és egyre bővül. Az internet nemzetközi felügyelő szervezete, az ICANN több új felső szintű domain-végződést engedélyezett. Először egy kedvcsináló kép az új kedvencről, aztán folytatjuk.

Ha végigböngésszük az ICANN jelenlegi listáját az elérhető domain végződésekről, a sörbarátoknak leginkább a .beer ragadhatja meg a figyelmét. Igen, sörgyárak, sörözők, sörkóstolók és egyéb kapcsolódó témákra izguló weboldal-üzemeltetők végre elszakadhatnak a szabványos címektől, legalábbis akkor, ha sietnek. Az évi 25 dollárért regisztrálható .beer domainekért minden bizonnyal megindul a versengés, és ha valaki lemarad, már csak a http://okto.beer marad neki (bár az Oktoberfest is ekkor van, most lehet, hogy valakinek jó tippet adtunk).

Mivel a földrajzi helyek (.hu, .eu, stb.) és az alapvető nemzetközi végződések (.com, .net, .org) mellett már egy csomó tematikus végződés regisztrálható, saját domain végződést kaphatnak az ügyvédek (.attorney), a színészek (.actor), az akciósan árusító üzletek (.cheap), vagy akár a tatárok (igen, .tatar). A több száz tagúra hízott lista az alábbi ablakban nézhető meg.

Icann Top Level Domains

Ajánlott videó

Olvasói sztorik