Tech

Brutálisan drága és még kijelzője sincs

A Leica bemutatta legújabb távmérős digitális fényképezőgépét, mely a maga nemében egy valódi gyöngyszem.

A német gyártó a két évvel ezelőtti kölni Photokinán leplezte le a nemes egyszerűséggel Leica M névre keresztelt távmérős fényképezőgépet, melynek augusztus végén Leica M-P néven mutatkozott be továbbfejlesztett utódmodellje. Az ezen a héten megrendezett 2014-es Photokinán természetesen az Audi Design által tervezett Leica M-P is megtekinthető volt, ezenkívül pedig a gyártó bemutatta a készülék limitált darabszámban készülő spéci kiadását is.

 

A Leica M Edition 60 révén a vállalat a távmérős M termékcsalád hatvanadik születésnapját ünnepli. A mindössze 600 példányban gyártott készülék érdekessége, hogy a régi szép idők emlékére a hátoldaláról eltávolítátták a 3 colos zafírkristály kijelzőt, melynek helyét egy jókora ISO fényérzékenység tárcsa vette át. A kompakt kialakítású újdonság lelke nem más, mint egy hatalmas méretű Full Frame képérzékelő, mely elsősorban CMOS technológiájáról, illetve 24 megapixeles felbontásáról ismerszik meg.

 

Már a Leica M-P sem számít olcsó mulatságnak a maga közel 2 millió forintos vételárával, a Leica M Edition 60 azonban nem meglepő módon még ennél is jóval drágább: a kereskedelmi forgalomban októberben felbukkanó, Summilux-M 35mm f/1.4 ASPH objektívvel szerelt különlegesség ára mintegy 4,7 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik