Tech

Ilyen memóriakártyát eddig még nem láttunk

Ezen az apró hordozható adattárolón valami elképesztő mennyiségű fotó vagy videó fér el.

Az SD memóriakártyák világszerte hatalmas népszerűségnek örvendenek, de vajon maximum mekkora tárolókapacitású változatban vásárolhatunk magunknak ilyen terméket? Nos, egészen mostanáig a legtöbb gyártó kínálatában a 128 GB-os modellek jelentették a plafont, illetve néhány cég kínálatában 256 GB-os kártyák is elérhetők voltak, most viszont itt a SanDisk legfrissebb újdonsága, mely az eddigi rekordereknél kétszer nagyobb kapacitású.

A most debütált SanDisk Extreme Pro 512 GB a világ legnagyobb adattároló kapacitású SDXC memóriakártyája, melyen könnyen kikövetkeztethető módon maximum 512 GB adat tárolható el. Az UHS-I kompatibilis és Speed Class 3 sebességbesorolású újdonságra maximum 90 MB/s-os sebességgel lehet írni, a legnagyobb olvasási tempó pedig 95 MB/s.

A harminckét darab 128 Gbites (16 GB) memóriachipet felvonultató memóriakártya kiválóan alkalmas 4K videók rögzítésére, de az árát persze alaposan megkérik: a SanDisk Extreme Pro 512 GB nem kevesebb mint 799 dollárt, vagyis átszámítva mintegy 195 ezer forintot kóstál. Aki ennél szerényebb kapacitással is beéri, az 256 GB-os és 128 GB-os változatban is megvásárolhatja az új memóriakártyát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik