Tech

Hatalmas bukta lesz az Apple okosórája?

A leendő Apple Watch-tulajdonosok felkészülhetnek arra, hogy igen gyakran töltőre kell majd dugniuk az okosórájukat. Szakértők szerint a nagy elvárásokhoz nem igazán sikerült felnőnie az almás karperecnek.

Az Apple kedden nemcsak két új okostelefont jelentett be, hanem első okosórájáról is fellebbentette a fátylat. A meglepő módon nem iWatch, hanem egyszerűen csak Apple Watch nevet kapott kütyü kapcsán nemcsak az elvakult Alma-hívők, hanem lényegében minden kütyürajnogó abban bízott, hogy valódi okosóra-forradalmat indít majd el, erre azonban minden valószínűség szerint nem kerül sor az eddigi szakértői vélemények és kritikák többsége alapján.

Az Apple Watch Achilles-sarka nem más, mint a komoly fogyasztás, illetve a kis kapacitású akkumulátor párosításából eredő, a vártnál jelentősen rövidebb üzemidő. Nat Kerris, az Apple szóvivője azt nyilatkozta, hogy a készülék jelenleg körülbelül 1 napos üzemidővel bír, ami még akkor is elkeserítően rövid idő, ha tudjuk, hogy a termék 2015 elején történő piaci debütálásáig a gyártónak még van némi ideje az üzemidő feltuningolására. 2 napos használati idő lenne a minimálisan elvárható szint, de igazán csak akkor örülhetnénk, ha ezt sikerülne kitolni 3-4 napra.

Talán még az igen gyakori töltögetést is meg lehetne bocsátani, ha az Apple Watch egy elképesztően szép dizájn-ikon lenne, azonban rengetegen úgy vélik, hogy az Apple első okosórája lényegében teljesen ugyanúgy néz ki, mint a riválisok elsőgenerációs, unalmas smartwatchtermékei, és sokkal kevésbé menő, mint a Moto 360 vagy az LG G Watch R. Ráadásul a Watch az Apple-től megszokott módon abszolút nem olcsó: az almás okosóra 350 dollárba kerül majd, szemben például a Moto 360-féle 250 dolláros árral. Most már csak az a kérdés, hogy a piaci debütálásig mennyit tud még faragni az Apple a Watchon, illetve, hogy az elvakult Apple-rajongók mennyire lesznek elnézőek a termék hibái kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik