Tech

Megáztattuk a Samsung vízálló tabletét

A Samsung IFA-standján testközelből ismerkedhettünk meg a koreai gyártó vadonatúj strapatabletjével.

A Samsung április elején mutatta be a Galaxy Tab 4 8.0 típusjelzésű középkategóriás tabletet, melynek most Galaxy Tab Active néven mutatkozott be a strapabíró változata. A kiindulási alapmodellnél minden irányban egy kicsit nagyobb és nehezebb újdonság IP67-es minősítéssel bír, vagyis sem a víz, sem pedig a por nem tehet kárt benne, ezenkívül pedig a gyártó közlése szerint azt is elviseli, ha 1,2 méter magasból véletlenül leejtjük.

 

Az 1280×800 pixeles felbontású és 8 colos felületen támadó vizuális tartalmak előállításáról és mozgatásáról egy négymagos 1,2 GHz-es processzor gondoskodik, a RAM 1,5 GB-os, a microSD-vel bővíthető belsőmemória pedig 16 GB-os. A 213,1×126,2×9,7 milliméteres, illetve 393 grammos készülék cserélhető akkumulátora 4450 mAh kapacitással bír, a kamerák pedig 3, illetve 1,3 megapixeles felbontással bírnak.

 

A Samsung KNOX biztonsági megoldással kompatibilis, Titanium Green színváltozatban készülő Galaxy Tab Active csak Wi-Fi-s, illetve Wi-Fi+LTE változatban lesz kapható. Az egyelőre ismeretlen árú tablet mellé többek közt egy védőtokot és egy C-Pen nevezetű “strapacerkát” is kapunk a Samsungtól. Az Android 4.4 (KitKat) operációs rendszerű táblagépre 3 év garanciát vállal a gyártó.

Munkatársunk a berlini technológiai kiállítás, az IFA helyszínéről tudósít. A Technet további, friss IFA-híreiért kattintson ide, a kiállítás mobilos újdonságait pedig a Mobilporton gyűjtjük folyamatosan.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik