Tech

Levideóztuk a gombnyomásra hajlítható szupertévét

Az IFA 2014-en bemutatott legújabb televíziók már nem egyszerűen csak hajlítottak, hanem egyben hajlékonyak is.

A tavalyi esztendőben a nagyobb tévégyártók bemutatták első olyan televíziós készülékeiket, melyek már nem sík, hanem enyhén ívelt felülettel rendelkeztek, és ezek közül rengeteg már hazánkban is kapható. Az idei berlini IFA szakkiállításon pedig már ezen alaposan túlmutató fejlesztésekkel jelentkeztek a gyártók.

A Samsung idén év elején a CES-en mutatta be első olyan tévéjének prototípusát, mely nem egyszerűen csak hajlított, hanem egyben hajlékony is. Ez egy 85 colos modell volt, melyet aztán egy 78 colos és a koreai piacon már kapható kereskedelmi változat követett, a mostani IFA-n pedig lehullott a lepel egy olyan, új hajlékony modellről, mely 105 colos képátlójú, 21:9 képarányú és természetesen Ultra HD felbontású. Az újdonság várható árát egyelőre sűrű homály fedi, az mindenesetre adhat némi támpontot, hogy a gyártó hasonló méretű, illetve felbontású, de még nem hajlékony modellje 120 ezer dollárt (29 millió forint) kóstál.

 

A rivális LG standjáról sem hiányzott a hajlékony tévé: a másik dél-koreai gyártó egy 77 colos példányt állított ki, mely természetesen Ultra HD felbontású, és nem a széles körben elterjedt LED háttérvilágításos LCD, hanem az előremutató OLED technológiára épül.

Munkatársunk a berlini technológiai kiállítás, az IFA helyszínéről tudósít. A Technet további, friss IFA-híreiért kattintson ide, a kiállítás mobilos újdonságait pedig a Mobilporton gyűjtjük folyamatosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik