Tech

Selfie-re kihegyezett tükör nélküli fotómasina

A japán gyártó hivatalosan is bemutatta az elmúlt hetekben rengeteget pletykált PEN E-PL6 utódot.

A tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek piaca egyre jobban pörög, vagyis mostanság egyre többen vásárolunk tükörreflexes masina helyett valamilyen kompakt méretű és kellemesen gyors MILC készüléket. Az Olympus legfrissebb újdonsága, a PEN E-PL7 is pontosan ebben a termékkategóriában áll hadrendbe.

Érdekesség, hogy az újdonság kifejlesztésekor kiemelt figyelmet szenteltek a manapság oly népszerű selfie funkciónak: amennyiben lehajtjuk és elfordítjuk a hátoldali kijelzőt, a fényképezőgép automatikusan selfie-üzemmódra vált. Mindez azt jelenti, hogy az objektív kapásból nagylátószögre áll, a tükörré változó 3 colos érintőkijelzőn pedig azonnal elérhető többek közt például az időzítő, illetve a kioldó.

A 17,3×13 milliméter méretű LiveMOS képérzékelő 16,1 megapixeles felbontással bír, a nem kívánt bemozdulások elkerülése végett pedig háromtengelyes szenzorstabilizálást is kapunk. A fényérzékenység ISO100 és ISO25600 között állítható, a képfeldolgozásról egy nagyteljesítményű TruePic VI processzor gondoskodik, a sorozatfelvevő pedig maximum 9 képkocka/másodperc sebességre képes. Elektronikus képkereső ugyan nincs a fedélzeten, Wi-Fi azonban igen, így akár okostelefonról vagy tabletről is távvezérelhetjük a gépet.

A Full HD videofelvevős és RAW kompatibilis Olympus PEN E-PL7 gépváz ára 599 euró, vagyis átszámítva mintegy 187 ezer forint – a forgalmazás szeptemberben kezdődik meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik