Tech

Impozáns lett az LG körszámlapos okosórája

Az LG nem várt sokat második okosórájának bejelentésével - megérkezett a G Watch R.

Az LG viszonylag későn, csak idén áprilisban mutatta be első smartwatchtermékét, a kereskedelmi forgalomban a nyáron felbukkant G Watchot. Ehhez képest most máris itt a vállalat következő hasonló terméke, a nagyközönség által elsőként a jövő heti berlini IFA szakkiállításon megtekintehtő G Watch R.

A cserélhető szíjas újdonság legfontosabb ismertetőjele, hogy a Motorola-féle Moto 360-hoz hasonlóan köralakú érintőkijelzőt kapott. A P-OLED technológiájú és 1,3 colos képátlójú display 320×320 pixeles felbontással rendelkezik és a Moto 360-tól eltérően az előlap 100 százalékát uralja, ami világelső újdonságnak számít.

A hivatalos IP67 minősítéssel rendelkező, vagyis víz- és porálló, Android Wear operációs rendszerű okosórába egy 1,2 GHz-es órajelű Qualcomm Snapdragon 400-as chipset került, mely 512 MB RAM, illetve 4 GB flashmemória társaságát élvezi. Az energiaellátásról egy 410 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, szenzor fronton pedig többek közt giroszkópot, gyorsulásmérőt, barométert és iránytűt is kapunk. Az egyelőre ismeretlen árú LG G Watch R forgalmazása a negyedik negyedév elején kezdődik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik