Tech

Megduplázott memória az új iPad Air 2-ben

Az Apple érkezőben lévő új táblagépe az elődjénél kétszer nagyobb RAM kapacitással rendelkezhet.

Iparági források jelentése szerint az Apple következő generációs, normál méretű tablete, az iPad Air 2 várhatóan 2 GB RAM-mal száll majd harcba a riválisaival. Az almás logós gyártó igen ritkán szánja el magát hasonló lépésre, hiszen legutóbb a 2012 márciusában érkezett harmadik generációs iPad esetében történt memóriaduplázás, amikor is 512 MB-ról 1 GB-ra nőtt a RAM kapacitása.

Érdekesség, hogy a kompakt kategóriában versenyző iPad mini következő generációjába továbbra is csak 1 GB RAM kerül majd. Az októberben bejelentendő iPad Air 2-be állítólag azért szerelnek 2 GB-ot, mert ezen a készüléken debütál a komolyabb memóriaigényű osztott ablakos multitasking funkció, ami a következő iPad miniben viszont nem képviselteti majd magát.

Pletykák szerint a szeptemberben bemutatkozó és az elődeinél nagyobb kijelzős iPhone 6 is csak 1 GB RAM-mal fog rendelkezni. Összehasonlításképp, napjaink felsőkategóriás androidos okostelefonjaiban, illetve tableteiben ma már minimum 2 GB, de egyre inkább 3 GB RAM található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik