Tech

Különc Sony fényképezőgép, ívelt szenzorral

Ezt az új fotómasinát sok mindennek lehet nevezni, de hétköznapinak egész biztosan nem.

Egy ideje már tudjuk, hogy a Sony gőzerővel azon dolgozik, hogy mihamarabb megkezdje a világ első ívelt képérzékelőjének sorozatgyártását. Amennyiben hihetünk a pletykáknak, ez a minden korábbinál jobb képminőséggel kecsegtető szenzor az alábbi kiszivárgott képeken látható Sony KW1-ben fog először bemutatkozni.

A Sony KW1 egy elég fura szerzet, hiszen bár alapvetően egy kompakt digitális fényképezőgép, első blikkre leginkább egy a tetején egyedi forgatható szelfi-kamerával felvértezett okostelefonnak tűnhet. Az 1/2,3 colos Exmor RS képérzékelő az előzetes információk szerint 19,2 millió képpontos felbontású, ezenkívül pedig egy beépített ND-szűrőt, valamint kétféle objektívet is kapunk mellé.

A 125×57,7×20,1 milliméter méretű, illetve 120 gramm tömegű újdonság 3 colos kijelzője 1,23 millió szubpixellel rendelkezik, a fényképek pedig microSD memóriakártyákon tárolhatók el. Említést érdemel továbbá az 1/8000 és 2 másodperc között állítható zársebesség, illetve a Wi-Fi és NFC támogatás – a várható ár egyelőre ismeretlen. A hivatalos bejelentésre előreláthatólag a szeptember elején megrendezendő IFA kiállításon kerül majd sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik