Tech

Kisebb tablet a Sonytól: jön az Xperia Z3 Tablet Compact

A Sony hamarosan egy relatíve kompakt új táblagéppel jelenik meg a piacon.

A Sony legutóbb idén februárban jelentett be új tabletet, mely nem volt más, mint az Xperia Z2 csúcsmobillal együtt debütált Xperia Z2 Tablet. Pletykák szerint a japán gyártó a szeptember elején Berlinben megrendezendő IFA 2014 szakkiállításon leplezi majd le az Xperia Z3 okostelefont, valamint egy vadonatúj tabletet.

Míg az Xperia Z2 Tabletben egy 10,1 colos érintőkijelző található, addig az érkezőben lévő Xperia Z3 Compact Tablet vélhetően egy 7-8 colos képátlójú panelt vonultat fel, melynek felbontása 1920×1080 pixel. A megfelelő számítási teljesítményről az előzetes információk szerint egy négymagos Qualcomm Snapdragon 801-es chipset gondoskodik, a RAM 3 GB kapacitású, a hátoldali főkamera révén pedig maximum 20,7 megapixeles felvételek készíthetők.

Jól látszik, hogy a várhatóan vízálló kivitelű Xperia Z3 Compact Tablet nem az Xperia Z2 Tablet utódja, hanem egy vadonatúj kompakt tablet. Azt egyelőre nem tudni, hogy az IFA-n esetleg az Xperia Z3 Tablet is be fog-e mutatkozni, viszont az Xperia Z3 Compact okostelefon érkezése szinte biztosra vehető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik