Tech

Szimplán a legszebb okosóra

A Moto 360-ról már eddig is tudtuk, hogy gyönyörű, most pedig az egyéb részleteivel is megismerkedhetünk.

A tavaly érkezett okosórák ugyan már sokat tudtak, de valahogy elég esetlen külcsínnel rendelkeztek. A februárban megrendezett Mobil Világkongresszuson aztán végre bemutatkozott egy egész pofás példány, az okos karkötő kategóriában versenyző Samsung Gear Fit, nemrégiben pedig a Motorola rukkolt elő egy igen szemrevaló megjelenésű okosórával, mely hamarosan végre kapható is lesz.

A Motorola úgy gondolta, hogy nem okostelefon designú karórát készít, hanem ehelyett egy hagyományos kialakítású és a régi karórákra hasonlító csodaszép okosórával lepi meg a kütyürajongó társadalmat. Ennek megfelelően a Moto 360 nevet kapott modell előlapja nem négyszögletes, hanem köralakú, ezenkívül pedig az esetében felhasznált anyagok mindegyike a prémium kategóriába sorolható. A sokak által várva várt készülékről most végre kiderült, hogy mi rejtőzik a belsejében, illetve, hogy pontosan mikortól és milyen áron lesz kapható.

A Best Buy kiszivárogtatása szerint a Moto 360 érintőkijelzője egész pontosan 1,5 colos átmérővel bír, felbontása pedig 320×290 pixel. A Gorilla Glass 3 védelmet élvező smartwatch “agya” egy Texas Intsruments processzor, ezenkívül pedig még egy pulzusmérőt, illetve egy lépésszámlálót is találunk a vízálló készülékben. A Moto 360 várhatóan szeptemberben debütál a kereskedelmi forgalomban, árcéduláján pedig 249 dolláros (58 ezer forint) összeg lesz olvasható, legalábbis az Egyesült Államokban mindenképpen.

A Motorola újdonságán ugyanaz a vadonatúj Android Wear szoftver fut, mint a nemrég érkezett LG G Watchon, illetve a Samsung Gear Live-on, és amely tulajdonképpen nem más, mint egy kifejezetetten viselhető eszközökre szánt specializált Android.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik