Tech

Pulzusmérőt pakoltak a legújabb fülhallgatóba

Ha esetleg azt hittük, hogy a fülhallgatók tudásán már nem igazán lehet mit tupírozni, bizony tévedtünk.

Az SMS Audio által most bejelentett BioSport nem más, mint egy olyan különleges fülhallgató, mely nemcsak zenehallgatásra, hanem akár pulzusmérésre is használható. A fejlesztők elmondása szerint az optikai szenzoros újdonság révén minden korábbinál kényelmesebb és pontosabb módon mérhető a futók pulzusa.

Miközben mi a kedvenc zenénk ütemeinek megfelelő sebességgel futunk, addig a spéci füles valós időben méri a pulzusunkat, érzékeli, hogy hány lépést teszünk meg, és kiszámolja, hogy körülbelül mennyi kalóriát égetünk el. Az integrált mikrofonos, tehát telefonos beszélgetések lebonyolítására is minden további nélkül alkalmas füles IPX4 minősítésű, tehát az izzadtság és egy kis eső nem tud kárt tenni benne.

A többek közt spéci motiváló funkcióval, illetve Runkeeper támogatással is felvértezett SMS Audio BioSport forgalmazása az idei esztendő negyedik negyedévében fog megkezdődni, azonban az árral kapcsolatban egyelőre sajnos még nem nyilatkozott a gyártó. Megjegyzendő, hogy nem ez a világ első pulzusmérős fülese, ugyanis tavasszal már az LG is bemutatott egy hasonló kütyüt és többek között az Intel is demózta már a technológiát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik