Tech

Tiltólistára kerültek a tabletek

A táblagépeket rengetegen szeretjük, azonban adódnak olyan helyzetek, amikor nem ildomos ilyen kütyüket használnunk.

Amikor Steve Jobs 2010 elején bemutatta az első iPadet, sokan egyszerűen kiröhögték, hogy mit akar itt az ember ezzel a se nem mobil, se nem laptop használhatatlan termékkel. Mára pedig eljutottunk arra a szinte, hogy már szinte mindenki és mindenhol tabletezik, és sokan arra vetemednek, hogy ezekkel a nem éppen kis készülékekkel fotóznak és videóznak például városnézés közben, múzeumban vagy éppen egy sportrendezvényen.

Egészen addig nincs is baj ezzel a szokással, amíg másokat nem zavarunk meg vele, hiszen maximum csak megmosolyognak bennünket. A Manchester United vezetősége azonban úgy véli, hogy az Old Trafford stadionba mostanság már olyan sokan érkeznek tabletekkel, hogy éppen itt az ideje megtiltani ezen berendezések használatát.

A most bejelentett döntés értelmében a jövőben már semmilyen 150×100 milliméternél nagyobb elektronikus készüléket nem lehet bevinni a stadionban rendezett sporteseményekre, vagyis többek közt az iPad Air, az iPad mini 2 és természetesen a notebookok is tiltólistára kerültek. A Manchester United szerint ezzel a lépéssel a nézők biztonságán és kényelmén egyaránt javítanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik