Tech

Játékban, törpeként élhet tovább Robin Williams

Az elhunyt színész nagy játékos hírében állt, emlékét hamarosan az egyik legnépszerűbb játék is megőrzi.

Robin Williams nem csak az egyik legnagyobb színész és nevettető volt Hollywoodban, de olyan ember is, aki korosztályának idegenkedését félretéve nagyon is érdeklődött a számítógépes játékok iránt. Annyira imádta például a konzolos játékok egyik klasszikus darabjának számító Legend of Zeldát, hogy saját lányát is Zeldának keresztelte.

Egy tavalyi interjú keretében az is kiderült, hogy a háborús Call of Duty sorozat is nagy kedvence, alig várta az akkoriban megjelenő, Ghosts című epizódot. Egyéb kedvencei közé tartozott a sci-fi környezetben játszódó, újító logikai játék, a Portal, a jövőbeli stratégia Warhammer 40k, valamint a teljes WarCraft univerzum.

Utóbbi sorozat legmeghatározóbb része a tíz éve indult, és még ma is játékosok millióit vonzó World of Warcraft. Az interneten játszható fantasy-játék készítője, az Activision-Blizzard már több ízben tanúbizonyságot tett társadalmi és emberi problémák iránti érzékenységéről: volt már olyan, hogy elhunyt híres emberekről mintáztak karaktereket a hatalmas világban, és az is előfordult már, hogy egy leukémiában haldokló, WoW-rajongó kisfiú digitális mását még életében átemelték a játékba, hogy a kórházban fekvő gyerek láthassa a végeredményt.

Robin Williams halála után a színész játékos rajongói egy online petíciót indítottak, melyben megkérték a Blizzardot, építse be az elhunyt karakterét is a fantáziavilágba. Bár ilyen virtuális aláírásgyűjtésekkel már a világ összes padlása tele van, és nagy többségük válasz nélkül marad, a World of Warcraft támogató weboldalát felügyelő dizájner, Chadd Nervig még aznap, Twitteren válaszolt a petíciót indítóknak: máris elkezdték annak megvalósítását, hogy méltó emléket állítsanak Williamsnek a játékban. A rajongók szerint a legvalószínűbb, hogy az utóbbi években szakállas, zömök színész karaktere egy törpe alakjában éled újjá a WoW valamelyik területén.

Nem csak az Activision-Blizzard az egyetlen tech-cég, amely megemlékezik a színészről: az Apple külön aloldalon rója le tiszteletét Robin Williams iránt, akinek szenvedélyes életét, nagylelkűségét és a nevettetés iránti elkötelezettségét magukra nézve is inspirálónak tartják.

Végül pedig egy már kevéssé technológiai visszaemlékezés, amely jól illusztrálja Williams furcsa kapcsolatát a halállal. Amikor barátja, az egykor Supermant játszó Christopher Reeve egy életveszélyes műtétre várt a kórházban, berohant a kórterembe egy műtősruhába öltözött, orosz akcentussal beszélő figura, aki mindenáron végbélvizsgálatot akart végezni a betegen. Csak kis idő múlva derült ki, hogy a furcsa emberke Robin Williams, aki álruhában lopózott be a kórházba egykori kollégiumi szobatárságoz. Reeve később elmondta, balesete óta először nevetett, mert a barátja elfeledtette vele a halál igazi természetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik