Tech

Vadonatúj Nexus tablet a HTC-től

A tajvani cég hamarosan egy abszolút felsőkategóriás táblagép gyártásába kezd, és visszaszerzi a Nexus-partnerséget az ASUS-tól.

Az elmúlt hetekben több pletyka is felröppent azzal kapcsolatban, hogy a HTC a közeljövőben egy vadonatúj, a Google-nek szállított Nexus tablettel rukkol elő, visszaszerezve a Nexus tabletes partnerséget az előző modelleket gyártó ASUS-tól. Az UpLeaks most pedig végre azt is kiszivárogtatta, hogy az újdonságban körülbelül milyen hardver kap helyet.

Ezek szerint a Flounder, illetve Volantis fejlesztési kódnéven ismert, a kereskedelmi forgalomban pedig várhatóan Nexus 8 néven felbukkanó készülékben az Nvidia nagyteljesítményű 64 bites Tegra chipsete található, ami mellett nem 2 vagy 3, hanem kapásból 4 GB RAM kap helyet. A már alaphelyzetben Android L operációs rendszert futtató tabletből egy mobilnetes változat is érkezni fog, melyben egy Qualcomm gyártmányú LTE-modem figyel.

Az UpLeaks úgy tudja, hogy a 8,9 colos képátlójú érintőkijelző 2560×1600 pixeles felbontással rendelkezik, ami 339 ppi-s pixelsűrűséget jelent, képalkotás fronton pedig említést érdemel egyrészt az 1,6 megapixeles frontkamera, másrészt a 8 megapixeles Sony IMX219-es képérzékelőt felvonultató hátoldali főkamera. A HTC T1 néven is emlegetett készülék várható ára egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik