Tech

Akár égést is okozhat az okosóra

lg-okosora-technet-hu-01 (lg, okosóra, óra, Android, kütyü, viselhető, Google)
lg-okosora-technet-hu-01 (lg, okosóra, óra, Android, kütyü, viselhető, Google)

Az LG okosórája szó szerint égető problémával küzd, melyet azonban szerencsére gyorsan orvosolt a gyártó.

Az LG nemrégiben dobta piacra első okosóráját, a Google vadonatúj Android Wear operációs rendszerét futtató G Watchot. A készülék kapcsán néhányan arra kezdtek panaszkodni az elmúlt hetekben, hogy az annak belső oldalán lévő apró csatlakozók adott esetben áram alá helyezhetik az izzadt csuklót, ami a bőrön irritációt és akár kisebb égéseket, az órán pedig korróziót okozhat. Az LG és a Google gyorsan reagált a történtekre és bejelentették, hogy már meg is kezdődött az állítólag csak kevesek által tapasztalt problémát orvosló frissítés OTA módon történő terítése.

A 229 dolláros (54 ezer forint) hivatalos listaárú újdonságban egy Snapdragon 400-as chipset található, melyben négy darab 1,2 GHz-es órajelű processzormag teljesít szolgálatot. A négyszögletes formavilágú készülék előlapját egy 1,65 colos képátlójú IPS LCD érintőkijelző uralja, mely 280×280 pixeles felbontással rendelkezik, pixelsűrűsége pedig 240 ppi.

A RAM 512 MB kapacitással bír, az integrált flashmemória pedig 4 GB-os. A víz-, illetve porálló kivitelű, kétféle színváltozatban (Stealth Black, Champagne Gold) készülő okosóra a hagyományos karórákhoz hasonlóan fixen mutatja a pontos időt. A 37,9×46,5×9,95 milliméter méretű kütyü 63 gramm tömegű, vagyis némileg szélesebb, de rövidebb és könnyebb a nagy rivális, Tizen szoftveres Samsung Gear 2 okosóránál. Az integrált akkumulátor 400 mAh kapacitású.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik