Tech

Ha nagyon olcsón szeretnél komoly zoomot

Itt a megoldás arra az esetre, ha korrekt áron szeretnénk megúszni egy ultrazoom fotómasina megvásárlását.

A Canon PowerShot SX510 HS kistestvéreként, vele együtt ma hajnalban mutatkozott be a Canon PowerShot SX400 IS, mely az említett készüléknél jelentősen olcsóbban kínál szerényebb optikai zoomot, CMOS helyett CCD szenzort, kisebb felbontású kijelzőt és videofelvevőt, illetve manuális helyett csak automata üzemmódokat.

A Canon PowerShot SX400 IS “lelke” egy 16 millió képponttal felvértezett képérzékelő, ami előtt egy 24-720 milliméteres fókusztávolságú objektív teljesít szolgálatot. Az f3,4-5,8-as fényerejű objektív harmincszoros nagyításra képes, makró üzemmódban pedig akár közvetlen közelről is remek felvételek készíthetők vele. A fényérzékenység ISO100 és ISO1600 között állítható, a felvételek pedig SD/SDHC/SDXC memóriakártyákon tárolhatók el.

Némi hátrány, hogy a videófelvevő sajnos még nem ugorja meg a Full HD szintet, vagyis ezúttal be kell érnünk az 1280×720 pixeles felbontással. A hátoldalt egy 3 colos képátlójú és 230 ezer pixeles kijelző uralja, ezenkívül pedig említést érdemel még az arcfelismerő funkció, az egy feltöltéssel mintegy 190 kép elkészítését lehetővé tevő lítium-ion akkumulátor, illetve a Digic 4+ képfeldolgozó processzor. A 249 dolláros (57 ezer forint) Canon PowerShot SX400 IS forgalmazása augusztusban kezdődik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik