Tech

Ha a reptéren merül le a telefonunk, ott kell hagynunk

Ha tengerentúli járatot használunk, érdemes mindent megtennünk azért, hogy ne merüljön le a telefonunk, ha ugyanis nem tudjuk bekapcsolni a készüléket, ott kell hagynunk a reptéren.

Azt már tudjuk, hogy a kisollót, kintről behozott ásványvizet és bombát nem lehet felvinni a repülőre, mostantól azonban a lemerült telefonunkat is a reptéren kell hagynunk. Az amerikai TSA (Transportaition Security Administration) tegnap kiadott közleménye értelmében ugyanis nem vihetünk fel olyan eszközöket a repülőre, amiket nem tudunk bekapcsolni. A TSA azt írja, hogy aggódik a kikapcsolt állapotban lévő eszközök miatt, hiszen nem tudják ellenőrizni, hogy nem egy bomba van-e elrejtve benne. Azt, hogy pontosan melyik járatokat fogják ezzel a kiemelt biztonsági szankcióval sújtani még nem árulták el.

Éppen tegnap számoltunk be arról, hogy a Samsung új reklámjában kigúnyolta az iPhone-t,mert szerinte kínos, hogy ilyen gyenge az akkumulátora. A reklám éppen egy repülőtéren játszódik, ahol az iPhone-osok a falat támasztják, vagy a földön ülnek – közel egy konnektorhoz – , mert képtelenek elindulni egy hosszú útra anélkül, hogy ne merüle le a telefonjuk. A Samsung éppen arra mutat rá, amit sokan az iPhonok előnyeként sorolnak, hogy nem lehet kicserélni az akkumulátort, így ha az lemerül, nem lehet azt egy másikkal helyettesíteni.

A TSA új rendelete nyilván nemcsak az iPhone-használókat érintheti kellemetlenül, de a tények makacs dolgok, ha lemerül és nincs időnk a falat támasztani, bizony el kell búcsúzni a készüléktől. Azt ugyan nem lehet tudni, hogy mennyire minősülnek veszélyesnek a külső akkumulátorok, de csak ajánlani tudjuk őket, kapacitástól függően 2-5 alkalommal is feltöltik a telefonunkat, és a zsebünkben is elférnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik