Tech

Már kapható a Samsung Galaxy K zoom

A dél-koreai gyártó megkezdte a tavalyi Galaxy S4 zoom közvetlen utódmodelljének kereskedelmi forgalmazását.

A nem Galaxy S5 zoom, hanem Galaxy K zoom néven néhány hete bejelentett újdonság egyrészt egy teljesen korrekt okostelefon, másrészt pedig egy minden hájjal megkent digitális fényképezőgép. Jó hír, hogy a készülék az Egyesült Királyságban a napokban már fel is bukkant a boltokban, még pedig 399 fontos, vagyis mintegy 150 ezer forintos áron. Az elkövetkezendő napokban-hetekben több európai országba is meg fog érkezni a 499 eurós újdonság, így hamarosan már hazánkban is kapható lesz.

A kameramodul egy a kategóriaátlagnak megfelelő méretű, 1/2,3 colos hátsó megvilágítású CMOS képérzékelőre épül, melynek felbontása egész pontosan 20,7 megapixel. A BSI-CMOS előtt egy olyan objektív kapott helyet, mely elsősorban 24 milliméteres nagylátószögéről, illetve 240 milliméteres tele állásáról ismerszik meg, vagyis könnyen kikövetkeztethető, hogy tízszeres optikai zoommal rendelkezik. A természetesen optikai képstabilizátoros objektív fényereje f3,1 és f6,3 között változik, sötétben jó szolgálatot tehet a LED-es AF-segédfény és a nagyteljesítményű xenon vaku, a videófelvevő Full HD felbontású, az előlapon pedig egy 2 megapixeles kamera található.

A megfelelő számítási teljesítményről egy Exynos 5 Hexa chipset gondoskodik, melyben négy darab 1,3 GHz-es órajelű Cortex-A7, illetve két darab 1,7 GHz-es Cortex-A15 processzormag található, még pedig egy Mali-T624 GPU társaságában. A RAM 2 GB kapacitású, a 8 GB-os belsőmemória microSD kártyákkal bővíthető, ezenkívül pedig említést érdemel még az a/b/g/n szabványú Wi-Fi, a villámgyors LTE, a Bluetooth 4.0, az NFC, illetve a 2430 mAh kapacitású akkumulátor. Az előlapot egy 4,8 colos képátlóval és 1280×720 pixeles felbontással rendelkező Super AMOLED érintőkijelző uralja. Az Android 4.4.2-es (KikKat) operációs rendszerű Samsung Galaxy K zoom fekete, fehér és kék színben készül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik