Tech

Kompletten lecserélik a Samsung első okosórájának szoftverét

Ilyen az, amikor egy teljes operációs rendszer cserét hajt végre egy gyártó az egyik nemrégiben érkezett készülékén.

A Samsung tavaly szeptemberben a berlini IFA szakkiállításon leplezte le első okosóráját, a Galaxy Geart, melyen tulajdonképpen egy erősen módosított Android operációs rendszer teljesít szolgálatot. Aztán idén februárban megérkezett az immár Galaxy brand nélküli Gear 2, illetve Gear 2 Neo, melyeken már nem Android, hanem Tizen szoftver fut, és amely szoftver hamarosan az eredeti Gearre is meg fog érkezni.
Történt ugyanis, hogy a Samsung hivatalos formában is bejelentette, hogy a közeljövőben az elsőgenerációs Galaxy Gearre is elérhetővé fogja tenni a Tizen operációs rendszert, ami egyrészt azt jelenti, hogy a dél-koreai gyártó ezen a fronton szépen lassan teljesen el kíván szakadni a Google-től, másrészt pedig azt, hogy a fejlesztőknek és felhasználóknak is örülhetnek, hogy a fiatal termékcsaládon belül végre nem lesz megosztottság. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Galaxy Gearre pontosan mikor jön ki a Tizen frissítés, de vélhetően az Android Wear szoftveres első okosórák érkezéséig mindenképpen ki fogják adni ezt a komoly update-et.

A második generációs Gear okosórákkal együtt idén februárban bemutatott Gear Neo se nem Androidot, se nem Tizent, hanem RTOS-t (Real-Time Operating System) futtat, és ezen a téren a jövőben sem várhatóak változások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik