Tech

Leárazással búcsúzik a szebb időket megélt Guitar Hero sorozat

A Guitar Hero család majdnem 9 éves pályafutása lassan véget ér, március végén kikerülnek a programok és a letölthető dalok az online boltokból. Addig viszont leszállított áron vehetjük meg őket.

A 2000-es évek meghatározó ritmusjátéka, az Activision Guitar Hero sorozata lassan búcsúzik. Nemcsak egy játékról, hanem egy egész családról beszélünk, hiszen a játék minden nagyobb platformra megjelent a PS2-től az iPhone-ig, évente frissítették a fő változatot, de különféle variációk is jelentek meg belőle (Band Hero, DJ Hero). Ráadásul a játékhoz rengeteg letölthető dal tartozott, amiket egyenként vagy csomagokban lehetet megvásárolni.

Az Activision most Facebook oldalán bejelentette, hogy március 31-én lekerül az App Store-ból a játék és nem lesznek többet elérhetők a letölthető számok sem. Addig azonban a játékot 99 centért, a számokat pedig féláron lehet megvásárolni.

A határidő előtt letöltött dalok természetesen továbbra is játszhatók és újratölthetők lesznek, a szervereket nem lövik le.

Az Activision már 2011-ben elismerte, hogy a szériára a siker ellenére nem fordítottak megfelelő figyelmet, így leszállóágba került. A régóta tervezett Guitar Hero 7-et még a megjelenés előtt törölték, a konkurrens Rock Band 4 megjelenése is évek óta várat magára és egyre kevésbé valószínű. A műfaj pedig nagyon sikeres volt az elmúlt években, pl. a Guitar Hero III volt az első olyan játék a történelemben, amiből egymilliárd dollár feletti bevétel származott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik