Tech

3 ingyenes mémgenerátor

Sokféle mémgyártó oldal létezik, szinte bármelyiket választhatod, ha szeretnél vicces képeket készíteni. A különbség közöttük a felhasználói felület, a dizájn és az eszköztár.

Az internetes mém legrövidebb meghatározása, hogy olyan fogalom, jelenség, kép vagy videó, ami divatszerűen terjed embertől emberig az interneten. A mémek gyakran egy szólásból vagy viccből, pletykából, aktuálpolitikából képződnek. Egyesek az internetes mémeket művészeti formának tartják, nézzük hát meg, hogy mi mit tudunk összehozni!

Az imgflip mémenerátorban két perc alatt készítheted el a tipikusan mém stílusú vicced. Választhatsz rengeteg alapkép közül, de sajátot is használhatsz. A folyamat összesen annyiból áll, hogy miután kiválasztod a képet, beírod a megfelelő sorokba a szöveget és kész is. Megadhatod a szöveg színét és méretét is, így tökéletesítve kreálmányod. Előnye, hogy a beírt szöveget azonnal láthatod a választott vagy feltöltött képen, így ha az túl hosszú/rövid, azonnal változtathatsz rajta.

A kép mentéséhez nem kell regisztrálnod az oldalon, elég egyszerűen lementened azt. Ha viszont megtetszett a műfaj és látsz perspektívát magadban (mint mémgyáros), érdemes létrehozni egy profiloldalt, hogy sziporkáid egy helyen legyenek és a rajongók követhessenek.

Az Image Chef már egy játékosabb, lányosabb felületű oldal. Itt a mémkészítésen kívül mindenféle egyébbel szórakozhatunk, például készíthetünk benne Facebook borítóképet, vagy szómontázst szívalakban. Az oldalra FB és Google accounttal is lehet regisztálni, de az előbbihez hasonlóan itt is elég csak lementünk az elkészült mémet. A képet automatikusan .png-ben kapjuk meg, így mentésnél a fileformátumot érdemes átállítani. jpg-re.

Az előző két oldal angol nyelvű volt, így mindenképpen szeretnénk bemutatni egy magyar nyelvű változatot. A Mémizátort kifejezetten ajánljuk kezdőknek, mert az oldal szépen végigvezeti a “művészt”az egész folyamaton. Hátránya is van, Firefoxban elcsúszik a kezelőfelület és a kép, így mindig fel kell görgetned kicsit, ha meg szeretnéd nézni a kép aktuális állapotát.

A beírt szöveget sajnos nem tördeli be, így nem lesz teljesen mém hatású a történet, gyakorolni viszont alkalmas. A mém mentése ugyan egyszerű, de a magyar csapat kissé elvetette a sulykot, amikor óriási reklámcsíkot helyezett alá. (bár ezt egy képszerkesztővel ki lehet vágni.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik