Tech

Kiszivárogtak az első képek a közelgő Amazon streamer vezérlőjéről

A tavalyi év közepe óta keringenek hírek arról, hogy az Amazon videostreamer piacra dobására készül. A készülék az Apple TV, a Chromecast és a Roku vetélytársa lehet.

A képek nem hivatalosak, hanem az egyik engedélyezést végző – valószínűleg brazil – hatóságon keresztül szivároghattak ki. Arról korábban már a Best Buy kiskereskedelmi lánctól jöttek kéminformációk, hogy a készülék várhatóan májusban kerül a boltok polcaira – az eredetileg tavaly karácsonyra tervezett premier valamiért fél évet csúszott. A vezérlő a konkurrensek tévétávirányítóihoz képest sokkal inkább egy játékkonzol kontrollerére hasonlít.

A drótnélküli, bluetooth-os kontrolleren androidos ikonok láthatók, amiből lehet következtetni a készülék operációs rendszerére – A Kindle Fire is az Android egyik leszármaztatott verzióját használja. A gombok alapján az Amazon Gamecircle nevű szolgáltatására is csatlakozik, tehát a gép nem egyszerű médiasztreamer lesz, hanem játszani is lehet majd vele.

Az biztosnak látszik, hogy a készüléken lesz Hulu és Netflix app, tehát a két legnagyobb amerikai videóstreamelő szolgáltatás elérhető lesz rajta. Ezen kívül azonban nem sokat lehet róla tudni, valószínűleg dual-band WiFit használ és a kiszivárgott kontroller külön megvásárolható tartozék lesz, amivel más eszközöket is lehet vezérelni. A hivatalos bejelentés napokon belül várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik