Tech

Ekkora kárt még nem okoztak tisztítószerrel

tisztítószer (súrolószer, )
tisztítószer (súrolószer, )

Igaz, egy átlagos tettes nem választaná a Cillit Banget az elkövetés eszközéül.

Az előbbiek megértéséhez vissza kell utaznunk egészen 2009-ig, mikor egy Edward Sobolewski nevű úriembernek azon kellemetlen élményben volt része, hogy – minden korábbi reménye és elvárása ellenére – nem kapott fizetésemelést. S bár valószínűleg a legtöbben átéltünk már hasonlóan frusztráló helyzetet a munkahelyünkön, Edward nem hagyta annyiban.

Nem, Edward olyan elégedetlen volt munkaadója döntésével, hogy bosszút esküdött, s a következő három (!) évben rendszeresen rájárt a cég számítástechnikájára – méghozzá Cillit Banggel. A „tisztítószeres számítógépgyilkos” valószínűleg a mai napig szedné áldozatait, azonban szerencsétlenségére 2012 júniusában a vállalat beruházott néhány biztonsági kamerába.

A három év alatt Edward elismerésre méltó, 32 ezer fontos (majdnem 11 millió forintos) kárt halmozott fel feltűnés nélkül, amit a bíróság most nyolc hónap koszt-kvártéllyal és 10 ezer fontos (majdnem 3,5 millió forintos) pénzbüntetéssel értékelt. Az elkövető egyébként azzal védekezett, hogy depressziós – s annak fényében, hogy három évig nem unt rá a módszeres bosszúra, efelől nincs is kétségünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik