Tech

Halálcsillagot kérnek a Fehér Háztól

Az amerikaiak arra kérik az elnököt, hogy biztosítsa a megfelelő erőforrásokat és összegeket a Halálcsillag megépítésére.

A kérelem benyújtói egyébként tisztában vannak az esetleges nehézségekkel, ezért a projekt megvalósítását csak 2016-ban kezdenék.

Hogy miről van szó? Nos, a Fehér Ház a honlapján üzemeltet egy “We the people” (mi, a nép) névre hallgató petíciós oldalt, ami az amerikaiak által fontosnak tartott ügyek számára van fenntartva. Amennyiben itt benyújtanak egy kérelmet és azt további 25 ezer ember (digitálisan) támogatja, úgy az elnöki stáb köteles azt hivatalosan is górcső alá venni, és hivatalos válaszra méltatni – még ha a válasz nemleges is.

S bár a Halálcsillag-petíció benyújtói szerint a sci-fiből ismert galaktikus fegyver mind nemzetbiztonsági, mind foglalkoztatásügyi megfontolásból jó ötlet lehet, a cikk megjelenésekor csupán hatezren támogatják a projektet. Tehát további 19 ezer aláíróra lenne szükség december 14-ig.

Más kérdés, hogy a Telegraph számításai szerint az egész világ GDP-jének 13 ezerszeresébe kerülne a Halálcsillag megépítése, vagyis a választ sajnos már most borítékolhatjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik