Tech

Róka lopott telefont – majd sms-ezett

A digitálisan képzett Vuk egy norvég simabőrű okostelefonját csente el.

Az eset azzal kezdődött, hogy a 16 éves Lars Andreas Bjercke egy olyan alkalmazást töltött le, ami állítólag nyúlhangokat volt képes hitelesen kiadni magából. Persze a puding próbája az evés, úgyhogy az appet bekapcsolta, amire – megfelelő működését bizonyítva – egy helyi róka lett figyelmes.

Lars egyik este egy barátjával, Sigurd Grønvik Bachkével úgy döntött, a szabadban hagyják a készüléket, az eseményeket pedig videóra veszik. Arra azonban nem voltak felkészülve, hogy a róka a közelebbi tanulmányozás ellenére nyúlnak nézi a telefont és lenyúlja.

Az állati lopás után Larsék tárcsáztak, a róka pedig állítólag nem volt rest és felvette. Néhány percig kaparászó hangokat hallottak a vonal túlsó végén, majd eszükbe jutott, hogy a humorosnak tűnő helyzet nem annyira humoros, hiszen a készülék még mindig az állatnál van.

A róka azonban nem elégedett meg a telefonálással. Egy nappal később Larst egy ismerőse a Facebookon kereste meg azzal, hogy furcsa sms-t kapott tőle. Az üzenet a következőképpen szólt: „jlv I øia0ab 34348tu åaugjoi zølbmosdji jsøg ijio sjiw.” A róka sms-ét egyelőre sem a Sztaki, sem a Google Translate nem tudta lefordítani.

A telefont egyébként időközben távolról kikapcsolták, gazdája pedig abban reménykedik, hogy egy nap még visszakerül hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik