Tech

Tankot varázsol az íróasztalra

A Sony legújabb kézikonzolja a hátlapon elhelyezkedő kamera segítségével látja a környezetét, és a cselekményt a játékos életterében jeleníti meg.

A Sony PS VITA játékkonzol úgynevezett kiterjesztett – angolul augmented reality – valóság szoftverrel rendelkezik. Az augmented reality (AR) szoftverek lényege, hogy a játék által konstruált cselekmény úgy jelenik meg, mintha az a játékos körül zajlana.

A kézikonzolban felhasználja a kiterjesztett valóságot, így például egy tankos játékban Table Top Tanksban a saját szobánkban, munkahelyünkön vagy bármilyen kültéri helyszínen csatázhatunk a harckocsikkal. A szoftver emellett – az AR játékok történetében először – lehetővé teszi, hogy a játékosok a kezükben lévő AR kártyák és meglévő tárgyaik használatával terepasztalt készítsenek az íróasztalukon, és itt szálljanak harcba egymással.

A konzolhoz ingyen letölthető egy sziklaugró és egy focis játék. Így a Cliff Diving sziklaugráshoz két új szikla és 12 tökéletesített ugrás érhető el, a Table Football asztali labdarúgás pedig új távolságmérőt, labdákat, eredményjelzőt kapott, és további 20 csapat vált elérhetővé.

A következő hónapban pedig megjelenik a Pulzar, egy idő alapú puzzle, melyben a játékosnak az AR Play kártyáinak segítségével tükröket, elosztókat és színváltókat kell elhelyeznie, amivel irányíthatja a rakétavédelmi rendszer ellátásáért felelős lézersugarakat, azért, hogy felrobbantson egy fenyegetően közeledő aszteroidát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik