Tech

Emberfeletti látás a jövő kontaktlencséjével

A néhány éven belül kapható lencsékkel egyszerre két helyre lehetne fókuszálni - például a tájra és a beépített képernyőre.

Bár manapság, ha az emberi látás kiterjesztéséről van szó, leginkább a Google okosszemüvege jut az ember eszébe, nem szabad elfelejteni, hogy nem csak az informatikai gigász dolgozik a digitálisan kiegészített érzékelés megoldásán.

Még tavaly decemberben mutattunk be egy olyan úriembert, aki otthonában barkácsolt össze magának egy szembe helyezett LED-lámpát csak azért, hogy bemutassa, a technológia már nem a távoli jövő ígérete. Ezt bizonyítja az Innovega találmánya is, amellyel az alapból látottak mellett egy szemüvegről projektált képet is sugároznának a szembe – az ötletet érdemes komolyan venni, mivel a Pentagon is szívesen rendelne már a késztermékből.

A gyártó szerint – ha minden jól megy – 2014-ben már kereskedelmi forgalomba kerülhet és a 3D-filmektől, a játékokon keresztül, a mobilkészülékeinken beérkező információig bármit a szembe lehet majd sugározni. (Az utóbbi ötletet valósítaná meg egyébként a Google okosszemüvege is.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik