Tech

Butatelefonokkal is lehet hódítani?

Túl sok a funkció? Felesleges a csicsa? Elég lenne a beszéd és az SMS? A Panasonic nem hagyja, hogy kihaljanak az egyszerű mobilok.

Míg a Sony Ericsson (pontosabban már csak Sony) épp 2012-től szeretne kizárólag az okostelefonokra koncentrálni, addig a Panasonic idén nyáron egyből három olyan modellt mutat be, ami nem egyszerűen mobiltelefon, hanem kifejezetten “lebutított” készülék.


KX-TU320 fekete és fehér változata, valamint egy KX-TU325
(Fotó: Panasonic)

A júliusban piacra kerülő telefonokat kifejezetten idősebb emberek, gyermekek, valamint azok számára tervezték, akik egyszerű mobilt keresnek.

A KX-TU320-as, KX-TU321-es és KX-TU325-ös modell egyaránt 1,8 colos képátmérővel rendelkezik, a megnövelt méretű karaktereknek köszönhetően pedig könnyen olvashatók, gombjaik direkt nagyok és jól körülhatároltak. Mindhárom mobiltelefon tartós, gumírozott, csúszásmentes bevonattal rendelkezik, hallókészülékkel is képes együttműködni és nagyfokú hangerősítést tesz lehetővé.

A KX-TU325 modell ezenkívül GPS-alapú helymeghatározó hívást is kínál, amely telefonálás közben az Elsőbbségi Hívás gomb megnyomásával aktiválható – ilyenkor a készülék SMS-ben elküldi a GPS-koordinátákat a vonal másik végén lévő telefonra.

Bár a bevezetésre váró készülékek valóban roppant kényelmesnek és praktikusnak tűnnek, nekünk már csak egy kérdésünk maradt: ha a felhasználók életét igazán egyszerűbbé akarták tenni, miért dobnak piacra egyből három (hasonló tulajdonságokkal bíró) modellt? Akinek ilyen típusú igényei vannak, szerintünk a bőség zavarának sem örül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik