Tech

Hatszor erősebb lehet a következő Xbox

A pletykákban "Xbox 720"-nak becézett konzol a várakozások szerint 2013 októberében vagy novemberében lesz kapható.

Megerősítették a korábbi híreszteléseket az IGN forrásai, vagyis egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a játékkonzol következő generációját az idei év végén kezdik gyártani. Azonban a várakozásokkal ellentétben a rendszer grafikai erejét nem az AMD 7000-es, hanem a 6000-es sorozata fogja adni – leginkább talán a Radeon HD 6670-esre fog hasonlítani.

Az újítások összegzése magyarul annyit tesz, hogy a jövőre érkező készülék a jelenlegi Xbox 360-nál hatszor lesz erősebb, míg a Nintendo Wii U-nál 20%-kal nagyobb teljesítményre lesz képes.

A fejlesztés persze nem merül ki a látványosabb grafikában, hiszen az erősebb készülék úgy általában is jobb felhasználói élményt jelent, hogy a gyorsabb multiplayer menetekről és az “okosabb” mesterséges intelligenciákról ne is szóljunk. Ezt azért is fontos megjegyezni, mert a korszerűsítés csupán az egyenlet egyik változója – a PlayStation 3 például kétségkívül győztese volt a technológiai hadviselésnek, eladási számai mégis elmaradnak például az Xbox 360-étól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik