Tech

Már most tudjuk, mivel játszol jövőre

A hétvégén megrendezett VGA 2011 díjátadón bemutatták a következő két év legnagyobb videojátékos durranásait.

A december közepén megrendezésre kerülő Video Game Awards számít az esztendő utolsó nagy játékos megmozdulásának. Ilyenkor nemcsak az aktuális év legnépszerűbb játékait díjazzák, hanem a kiadók egyre gyakrabban ekkor mutatják be a következő egy-két év fontosabb címeit is.

A legjobb játék díjat a The Elder Scrolls V: Skyrim kapta, de számos díjat zsebelhetett be a Portal 2, és a Batman: Arkham City is. A közönséget természetesen az újdonságok hozták igazán lázba: az egyszerű bejelentések mellett az új Mass Effect, Hitman és BioShock játékokból új videókat is bemutattak.

Kiderült az is, hogy a PlayStation 3 legsikeresebb sorozatának számító Uncharted egy időre elbúcsúzik – erre utal legalábbis, hogy a fejlesztők a The Last of Us című, elképesztően látványosnak ígérkező akciójátékot mutatták be a hétvégén, melyben az elnéptelenedett Földön kell majd küzdeni az életben maradásért.

A szerepjátékairól ismert BioWare folytatja a Command & Conquer nevű stratégiai sorozatot; a Generals 2 alcímű részben a Battlefield 3 szemet kápráztató grafikájáért felelős játékmotor köszön vissza, de megtudhattuk azt is, hogy a Gears of War-sorozattal nagy sikereket elért Epic Games új játéka, a Fortnite gyakorlatilag a Minecraft és a Left 4 Dead ötvözete lesz, vagyis építkeznünk kell, hogy ne egyenek meg a zombik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik