Tech

Tízéves az iPod

2001. október 23-át írtunk, mikor Steve Jobs bemutatta az Apple legfontosabb újítását.

Mielőtt a hardcore Apple-rajongók felháborodnának, engedjenek másfél levegővételnyi magyarázatot. Azért az immáron 10 éves iPod a legfontosabb az Apple életében, mert sikere nélkül a cég ma nem tartana ott, ahol tart – nem lenne iPhone, AppStore, de ha már itt tartunk, nem lenne például Angry Birds sem.

Az iPod sikere volt az, ami megalapozta az Apple fejlődését – nélküle minden bizonnyal megmaradt volna minőségi, elismert és sokak által kedvelt, de nem túl elterjedt számítógépek gyártójának.

De az iPod annyira sikeres volt, hogy az utóbbi évtizedben az iTunes segítségével forradalmasította a zeneipart és megölte a CD-t – őszintén, mikor láttál utoljára zenei CD-t? Pedig 10 évvel ezelőtt nem sokan számítottak ekkora sikerre. Az iPod ugyanis nem volt az első MP3-lejátszó, nem volt a legkisebb és nem rendelkezett a legnagyobb tárkapacitással sem. Cserébe a dizájn és a stílus meghatározó és teljesen egyedi volt.

S bár manapság már az MP3-lejátszókat is temetik, nem szabad elfelejteni, hogy az Apple 21. századi sikerét ez az eszköz alapozta meg:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik