Tech

Ismét terjed a Google+

A nyilvános regisztráció első két napján 10 millió új felhasználóval gazdagodott a Google közösségi oldala.

Szeptember 21-e óta már nincs szükség meghívóra, hogy az ember a Google+ országában is ontsa a tartalmat – sőt, a keresőoldal kifejezetten felhívta a figyelmet arra, hogy immáron szabad a gazda. Bár az új közösségi oldal még hivatalosan nincs kész, csupán tesztelésének nyilvános szakaszába lépett (ez az ún. béta), e nyilvánosság első két napja 30%-kal növelte a regisztrált tagok számát.

Paul Allan, az ancestry.com alapítója, és egyben a Google+ nem hivatalos, önjelölt statisztikusa szeptember 9-én még „csak” 28,7 millió felhasználót becsült, míg szeptember 23-án már 43,3 millióról írt – hozzátéve, hogy a növekedés jelentős része a szabad regisztráció első két napjának köszönhető.

Ez azt jelenti, hogy a Google közösségi oldala megáll a lábán, nem csupán reklámfogás, azonban a Facebookról történő tömeges kivonulás továbbra sem valósult meg – annak ellenére, hogy a felhasználók jelentős része egyáltalán nem örül a legutóbbi módosításoknak. Bosszankodásuk önmagában persze azért kevés, mert ismerőseik jelentős részét továbbra is csak a Facebookon találják meg – a kérdés már csak az, hogy ez meddig marad így.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik