Tech

Szabad a Doom Németországban

17 év után újra árulhatják Németországban is az 1994-ben betiltott amerikai videojátékot.

A Doom és a Doom II – Végzet nevű játék – árusításának korlátozása idén augusztus 31-én járt le Németországban. Tizenhét éve a német Szövetségi Média Minisztériuma a Bundesprufstelle a fiatalkorúakra nézve ártalmasnak minősítette, ezért került sor betiltására.

A feloldás most sem teljes körű, aki Németországban nem éri el a 16 éves kort, elvileg nem „doomozhat”, ami azért nem nagy probléma, hiszen valószínűleg nem a tinédzserek, hanem inkább a 90-es évek után nosztalgiázók vágyhatnak a kultikus játékra.

Az országban továbbá még mindig törvénytelen a Doom II amerikai változatát árusítani, mivel a játék két szinten tartalmaz a Wolfenstein 3D-ből átvett náci jelképeket.

MINDEN IDŐK EGYIK LEGJOBB JÁTÉKA

A Doomot 1993-ban adta ki az id Software. Az első belső nézetű lövöldözős játékok – FPS-ek – egyike, s újításaival fontos mérföldkőnek számít nemcsak e műfaj, hanem általában a számítógépes játékok történetében is.

Ál-háromdimenziós grafikája kimagasló minőségű volt megjelenésekor, és úttörő szerepet játszott a többszemélyes játékmódok elterjedésében.

A GameSpy 2004-es szavazásán az iparág szakértői minden idők legjobb játékának választották. (forrás: Wikipedia)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik