Tech

Miért nem kereshető a Google+?

Irónia a javából: épp a keresőmotorjáról híressé vált Google közösségi oldalán nem megy rendesen a keresés.

Eszébe sem jutna az embernek, amíg maga nem konfrontálódik a problémával: a Google+ felülete egyelőre teljesen alkalmatlan arra, hogy a nyilvánosan megosztott bejegyzések között lehessen kutakodni. Ahhoz, hogy néhány eredményt kicsikarjunk a rendszerből a Google keresőjébe a keresendő kifejezés előtt be kell vésni a “site:plus.google.com” előtagot. Persze a lustábban ellátogathatnak a Gplussearch és a Google Plus Search Engine oldalakra.

A TechCrunch rákérdezett a problémára, mire az informatikai óriás egyik vezérigazgató-helyettese ironikusan megköszönte a kiváló javaslatot, hiszen nekik nyilván eszükbe sem jutott még a dolog.

Komolyra fordítva a szót Bradley Horowitz azzal magyarázta a lehetőség hiányát, amivel az eddig felmerült összes problémát: a Google+ egy egyelőre zárt bétában működő rendszer, vagyis még nincs kész.

És aki olvasta eddigi írásainkat a Google közösségi oldaláról, valószínűleg észrevette lelkesedésünket és bármilyen probléma iránti megértésünket… de akkor is, pont a keresés ne működjön? A Google sok dolgot adhat át félkészen a “tesztelők” millióinak, de a keresés nem tartozik ezek közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik