Tech

Az Apple ellen döntött a bíróság

Az Amazon továbbra is használhatja az App Store kifejezést - legalábbis egyelőre.

Az Apple még márciusban indított pert az “App Store” kifejezés miatt az Amazonnal szemben, mivel elképzelése szerint rajta kívül senki más nem használhatja ezt a szóösszetételt. Az Amazon áprilisban visszaperelte az almás céget azzal érvelve, hogy az alkalmazásbolt egy általános, leíró kifejezés, mint az asztal vagy a szék. Az Apple ellenpéldáként az ablakokat hozta fel, hiszen a Microsoftnak védjegye a Windows.

A pereskedés tehát hónapok óta tart, és nem látni még a végét. Nemrég annyi előrelépés történt, hogy az Apple egy kaliforniai bíróságon kérvényezte, hogy amíg a szövetségi bíróság nem dönt az ügyben, addig ideiglenesen tiltsanak el mindenkit az App Store kifejezéstől.

Az ideiglenes végzés kérdésében döntő bírónő érvelése szerint az Apple valóban sok pénzt fektetett a kifejezés elterjesztésébe és a legtöbben valóban az almás cégre asszociálnak róla, azonban arra is lát bizonyítékot, hogy más cégek nem tulajdonnévként használják, hanem általános leírásként arra az online helyre, ahol alkalmazásokat lehet letölteni. Éppen ezért – legalábbis ideiglenesen – az Amazon továbbra is használhatja az App Store kifejezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik