Tech

Emberjogi oldalt támadtak kínai hackerek

Az oldal többek között egy fogva tartott liberális kínai művész, Aj Vej-vej szabadon bocsátását követelő petíciót tett közzé.

A change.org üzemeltetői elmondása szerint az oldal működésében hétfő óta tapasztalhatóak zavarok, amelyeket az okozott, hogy egyszerre nagyon sok vírusfertőzött géppel támadták meg az oldalt, így a szerver túlterhelődött és a honlap elérhetetlenné vált. Az oldal alapítója, Ben Rattay elmondta, a honlap biztonságát megerősítették, így egy újabb támadást már képesek lesznek nagy részben elhárítani.

Az alapító szerint a támadás visszaütött, hiszen így csak világszerte még inkább felhívták a figyelmet Aj Vej-vej helyzetére. Az 53 éves Aj Vej-vejt április elején vették őrizetbe Pekingben, amikor épp Hong Kongba készült, hogy Németországba utazzon. Szabadon bocsájtását már az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és az Európai Unió is követelte.

A kínai művészt meghívott professzornak nevezte ki a Berlini Művészeti Egyetem. Mint az intézmény internetes oldala megjegyezte, a funkció életbe lépésének időpontját később határozzák meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik